Kvarnen

kvarnen1-tnDen gamla vetekvarnen på Pärus Fors-området byggdes år 1920, och förstorades under 1930-talet till nuvarande storlek och utseende. Kvarnverksamheten bedrevs av kraftverksbolaget och pågick till 1954 då verksamheten avvecklades.

 

 

Idag är kvarnen en ypperlig plats för trevliga och gemytliga festtillställningar under sommarhalvåret. Kvarnen renoverades grundligt under år 2004 och har plats för upp till 70 personer under tak.

Ut mot gården finns tre stora pardörrar, och i direkt anslutning till dessa kan ytterligare ett provisoriskt tak monteras upp vid behov och området användas enligt önskemål.

Inne i kvarnen finns också serveringsutrymme, en liten scen för mindre musiktillställningar och olika typer av stämningsfull belysning. Den öppna gårdsplanen är stor och rymlig, och de ljusa sommarkvällarnas solnedgång i Lappfjärds å, som slingar sig direkt utanför kvarnen, ger en extra krydda åt tillställningarna.

Kvarnen kan hyras förmånligt som sådan eller tillsammans med köket i Pärus Café för olika festtillställningar, så som förlovningar, bröllop och födelsedagar.

Tag kontakt för mer information och närmare diskussioner.