Inbjudan till 100-årsjubileum

INBJUDAN

till kraftverksområdet Pärus Fors

100-årsjubileum

söndag 1 juli 2018

  • Pärus Café serverar laxsoppa kl. 11-14, 10 €/person.
  • Öppet hus i kraftverket kl. 11-16.
  • Program i kvarnen kl. 14-16 med bl.a festtal av Mila Segervall,
    historik av Lasse Backlund samt kaffe & tårta.

Alla hjärtligt välkomna!

 

God Jul!

Så här inför julhelgen och det stundande jubileumsåret till ära, så vill vi visa denna julhälsning som vi grävt fram ur gömmorna. Ab Pärus-Fors Oy hade den publicerad i tidningen Syd-Österbotten den 22.12.1953, alltså för exakt 64 år sedan!

Till alla våra kunder, samarbetspartners, talkoarbetare, bybor och övriga, unga som gamla, vill vi önska en God Jul och Gott Nytt År! Stort tack för det gångna året, och en önskan om fortsatt gott samarbete under 2018!

15

Pärus Fors 100 år

Pärus Fors inleder sitt 100-årsjubileum, då det nu i December är exakt hundra år sedan kraftverket startades för allra första gången. Det uppmärksammar vi bland annat med en sprillans ny, fräsch logo för Pärus Fors-området.

Den nya logon är delvis en återgång till det förgångna; den guldgula Pärus Fors-texten har digitaliserats från en gammal glasskylt som användes under 1900-talets första hälft. Ett nytt inslag i logon är profilen av kraftverket som det såg ut i begynnelsen.

Den gamla glasskylten har tagits fram ur gömmorna och hänger idag till beskådning i kraftverket.

Samtidigt har också hemsidan fräschats upp och uppdaterats med mer information. Under vårvintern kommer även bl.a nya informationsskyltar att sättas upp på Pärus Fors-området, och annat smått och gott följer under våren och sommaren.

Välkomna!

Pärus Fors – Som förr i tiden.

13-tn14-tn

Flottbron är på plats!

Efter flera års frånvaro är nu den klassiska flottbron i Perus på plats igen, och inom några dagar öppnas den för fotgängare och lätt trafik.

Numera utförs arbetet av Lappfjärds brandklubb, stort tack till alla duktiga arbetskarlar! Vi är stolta över att traditionerna och kunskaperna hålls vid liv

flottbron2017

Stockdonationer till kanalen

Under sommaren 2017 kommer kanalen till kraftverket samt dammarna att genomgå service och underhåll. Bland annat kommer flera av de tvärgående stockarna i kanalen, samt de kortare stödstockarna under dem, att bytas. Nu vill vi be alla som äger skog att donera några stockar var, helst tall, så att vi kommer upp i behövligt antal. Stockarnas längd skall vara 9,5 – 11 meter.

Till dammarna behövs också 6 stycken granstockar med en längd på minst 6,4 meter och diameter på ca 22 cm, för att sågas till 7×7 tum (18×18 cm).

Uppsamlingsplatsen finns på Pärus Fors-området intill masten. Tveka inte att ta kontakt om ni undrar över något!

Tack för din hjälp!

Vårfest 2017

Välkommen på traditionsenligt vårfest till Pärus Café!

Lördag 11 mars kl. 19.00. Deltagaravgift 15 €/person.

Vi börjar kvällen med god mat av olika sorter, och därtill tar var och en med sig egna drycker enligt tycke och smak. Vi ordnar även lotteri under kvällen, och den som vill kan ta med priser till lotteriet.

Ta med era vänner, bybor och icke bybor, och kom och ha en trevlig kväll och njut av gemenskapen.

Anmälan mottages senast Onsdag 8 mars, till någon av följande;

Allan, tel. 0400 26 14 40
Dennis, tel. 0400 46 33 20
Jonas, tel. 040 54 08 339

Hjärtligt välkomna!

Julbord 2016

Pärus Café serverar ett välsmakande, traditionellt julbord

Söndag 18.12, kl. 11.30 – 15.00.

Julens läckerheter står framdukade, bland annat: skinka, kålrotslåda, morotslåda, leverlåda, köttbullar, lutfisk, gravad lax, övriga fiskar i olika former, julens sallader m.m. Risgrynsgröt till efterrätt.

Hjärtligt välkomna!